Dagens Dubbel

Dagens Dubbel, ofta förkortat DD, är ett travspel som ATG erbjuder alla sju dagar i veckan. Spelet anordnades första gången den 30 december 1987. Det är en mycket populär spelform som omsätter cirka 4 miljoner kronor om dagen.

I Dagens Dubbel gäller det att satsa på de vinnande hästarna i två olika lopp som är förutbestämda av ATG. Dessa utgörs nästan alltid av de två avslutande loppen i V64, V65, V75 eller V86. Priset per spelad rad får spelaren bestämma helt själv. Man kan satsa hur mycket eller hur lite man vill så länge man håller sig över den minsta möjliga insatsnivån som är satt till 5 kr. För att vinna måste man pricka in vinnarna i båda loppen.

Man kan antingen spela på plats på den aktuella travbanan, hos något av landets 2000 ATG-ombud, via ATG:s hemsida eller via mobilen. Om man har svårt att bestämma sig kan man få hjälp att välja ut sina hästar med tjänsten Harry Boy.

I Dagens Dubbel använder man så kallade flytande odds. I den här spelformen är oddsen inte förutbestämda utan varierar kontinuerligt beroende på hur spelarna lägger sina vad. I de fall som många spelare väljer att spela på samma kombinationer av hästar i de två loppen så kommer oddsen på dessa att sjunka. Om det istället är få spelare som väljer att satsa på en viss kombination går oddset på denna upp.

Detta upplägg leder till att oddsen kan variera kraftigt för de olika kombinationerna i stort sett hela tiden fram tills det att första loppet går av stapeln. En bra strategi är därför att lägga sitt vad så sent som möjligt eftersom oddsen i regel blir mer och mer tillförlitliga ju närmare loppets start man kommer.

Oddsen i Dagens Dubbel kan dock inte röra sig upp och ner precis hur som helst. Liksom vid alla andra former av vadslagning är de satta på nivåer som alltid leder till att spelets arrangör totalt går plus oavsett utgången på de olika loppen.

Nivån på oddsen bestämmer hur mycket de vinnande spelarna får för varje krona de satsar. Om en spelare får in i en kombination till oddset 12,18 och har satsat 100 kr så blir vinsten 1218 kr.

Lunch Dubbel (LD) är en variant av Dagens Dubbel som anordnas varje vardag. Precis som namnet antyder så körs de aktuella loppen i höjd med lunchtid.

Liksom vid spel på Dagens Dubbel gäller det att pricka in de vinnande hästarna i två lopp som väljs ut på förhand av ATG. Spelaren väljer även här sitt radpris helt själv, och den lägsta möjliga insatsen är satt till 5 kr.

Det snabbaste och smidigaste sättet att ta del av resultaten är att följa loppen live på plats på travbanan, via sändningarna i TV eller genom att besöka ATG:s hemsida. Resultaten presenteras även på andra travrelaterade hemsidor samt på de stora dags- och kvällstidningarnas sidor. Om man för stunden inte har tillgång till internet går det även utmärkt att läsa resultaten på Text-TV.