Spelsystem Roulette

Det brukar alltid finnas personer som säger att de har funnit ett säkert sätt att vinna stora summor pengar på ett visst hasardspel, så förstås även på roulette. Det är även möjligt att det är just detta hasardspel som fått mest spelare att försöka komma på ett vinnande spelsystem. Troligen beror detta på att roulette är ett av de populäraste spelen samt att det erbjuder många olika spelalternativ. För roulette delas spelsystemen in i två grupper. En av dessa bygger på progressiva insatser, den andra gruppen innehåller kombinationer av spelalternativ.

Progressiva insatser

I den här gruppen är alltså konceptet att du varierar dina insatser beroende på det utfall som de senaste omgångarna har haft. Det progressiva systemet innebär att när du förlorar en spelomgång bör du höja din insats inför nästa. Syftet är att vinna tillbaka den summa du tidigare har förlorat. Strategin kan dock se annorlunda ut efter en vinnande omgång och skilja sig mellan olika typer av progressiva system. Bland de progressiva spelsystemen för roulette är nog Martingale-systemet det mest kända, men det finns ett flertal andra, som till exempel D’Alembert-systemet. Martingale går ut på att dubbla din insats efter varje förlust, till dess att du får en vinst. Då återgår du till originalinsatsen. För D’Alembert är principen densamma, med den skillnaden att man ökar med en enhet för varje förlust. Enheten utgörs av grundinsatsen. Är grundbeloppet som man satsar 100 kronor, ökar man insatsen med 100 kronor varje gång.

Kombinationer av spelalternativ

I roulettehjulet finns det 37 nummer (38 i den amerikanska varianten) och det går att kombinera olika nummer precis hur som helst. Detta innebär att det finns flera miljoner olika spelalternativ att välja mellan. Det förväntade värdet är dock precis detsamma för varje alternativ oavsett om du spelar på ett enskilt nummer eller en mängd olika. Det spelar ingen som helst roll vilka spelalternativ du väljer; ett par tusen omgångar kommer alltid att få exakt samma slutsaldo. Det finns ändå, trots detta faktum, mängder av spelare som vidhåller att de har funnit snillrika sätt för att kombinera olika nummer. Vägra lyssna om någon säger att han eller hon har hittat ett bombsäkert system, något sådant finns inte!

Andra system

Paroli-systemet är den raka motsatsen till Martingale-systemet. I detta system dubblas insatsen när du vinner istället för när du förlorar. Systemet är passande vid de tillfällen du har en begränsad kassa och använder dig av satsningsvinsterna för att fortsätta spela. Ett annat spelsystem som går under namnet 1-3-2-6-systemet innebär att satsa enheter. I första omgången satsas en dollar, i den andra tre, i den följande två och i den fjärde sex dollar. Förlorar du i till exempel den andra omgången, börjar du om igen. Dessutom är det ett mycket enkelt system att komma ihåg precis som i fallet med det tidigare nämnda Martingale-systemet.

Det kanske lite mindre kända Oscar’s Grind-systemet innebär att spelaren tjänar en enhet för varje spelsekvens. Om spelaren vinner en sekvens med en enhet så påbörjas en ny spelsekvens, om han förlorar spelas samma insats igen. Om spelaren vinner så ökar denne sin insats med en enhet, detta fortgår så länge den inte leder till en högre vinst än en enhet under samma sekvens. De system vi nämnt här är inte de enda spelsystemen för roulette, det finns en uppsjö sådana strategier. Lite tur är dock aldrig fel när man spelar roulette!